Timpul.md

Actualitate 2 Noiembrie 2020 | 13:53

Igor Dodon: „O felicit pe contracandidata mea, Maia Sandu. Diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova”

 

„Mulțumesc cetățenilor, care au participat activ la scrutinul de ieri și le mulțumesc celor, care m-au susținut prin vot direct. Am văzut mobilizare bună în interiorul țării, dar sper că pentru turul doi mobilizarea va fi și mai bună. Faptul cum au avut loc alegerile este un răspuns celor care vorbeau de falsificări. Ar fi bine să își ceară scuze de la instituțiile statului și de la cetățeni pentru falsuri. Rezultatul acum vă convine? Nu mai vorbiți de falsificări?”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu cu rezultatele obținute în primul tur al scrutinului.

„O felicit pe contracandidata mea, Maia Sandu. Se repetă situația de acum 4 ani, când am fost doi concurenți în turul doi. Cred că ne vom vedea la dezbateri televizate”, a mai spus Igor Dodon.

Dodon a mai declarat că acei candidați care au vociferat faptul că alegerile au fost fraudate ar trebuie să-și ceară scuze.

„Faptul cum au avut loc acum alegerile este un răspuns pentru cei care acuzau de falsificări. Ar fi bine să-și ceară scuze de la instituțiile de stat. Rezultatul vă convine acum?”, i-a întrebat Dodon.

Cât despre votanții din diaspora Dodon a spus următoarele: „Noi cu toții am remarcat aseară că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova. Așa arată rezultatul votului. E și aceasta o realitate a democrației”.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus