Actualitate

Igor Dodon revine la limbajul lui Voronin

 Dodon a folosit expresii și rusisme „ca la Piața Centrală”, inclusiv în raport cu Guvernul Maiei Sandu, a numărat țânțarii care zboară prin studio, a făcut aluzii la partidele de sex și a schimonosit numele directorului de la „Apă Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, dar și pe al deputatului „ACUM”, Lilian Carp.

Întrebat ce crede despre activitatea Guvernului Sandu din primele 100 de zile, șeful statului a spus: „Zboară un țânțar pe aici”, arătând distrat cu mâinile în aer. Ulterior, a pus tunurile pe Guvernului Sandu, acuzând că a făcut „mai nimic”. „Să nu se supere careva din Guvern… Ei se supără când îi critic. Eu, dacă aș vrea să-i critic… Eu pot să-i critic așa ca ei nu să nu se mai ridice de jos. Le dau vreo două torpede (rachete – n.r.) cum știu eu și se termină lucrul foarte repede”, a spus plin de sine președintele.

Igor Dodon, care a absolvit Universitatea Agrară de Stat din Moldova, i-a luat în derâdere și pe miniștrii care au studii la Harvard: „Chestia asta cu Harvard e banc moldovenesc deja. Toți sunt cu Harvard, dar departe de ceea ce se întâmplă prin ministere. Dacă nu aveți oameni, atunci spuneți-mi. Noi avem”.

În cadrul aceleiași emisiuni, președintele a fost întrebat dacă e adevărat că i-a cerut directorului de la „Apă Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, așa cum spune fostul primar general Dorin Chirtoacă, să nu demisioneze (Meșca a anunțat că demisionează, iar peste câteva ore s-a răzgândit n.r.): „Nici nu știu cine-i Meșca – Mâșca (în traducere „șoricel”, fapt care l-a amuzat enorm pe președinte – n.r.). Ideea nu am. Cred că Chirtoacă încearcă și el să se poziționeze cât mai bine. Apropo, el este pe locul trei în sondaje”.

Sursa citată a continuat șirul insultelor când a fost vorba de deputații Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Lilian Carp. „Era clar (că o să plece din Blocul „ACUM” – n.r.). Au trecut în Parlament pe spatele Maia Sandu și Andrei Năstase lodarii (trântorii n.r.) aceștia, altfel nu poți să le zici și acum sunt mari eroi. Era clar că-s elemente distructive. Erau teomnaia loșadka. Mai este unul acolo care e tare deștept (cel mai probabil s-a referit la Iurie Reniță n.r.). Era clar că o să plece. Nu știu ce filtru au avut Maia Sandu și Andrei Năstase. Eu nu vreau să numesc Carp – Caras (cu referire la deputatul Lilian Carp n.r.)… Eu nu le știu numele la toți deputații. Nici nu trebuie să le știu. Dacă sunt unioniști onești, ei trebuie să înțeleagă că trebuie să mergem mai departe (cu coaliția „ACUM” – PSRM)”, a mai adăugat Igor Dodon.

Sursa: Ziarul Național

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *