Timpul.md

Actualitate 4 Septembrie 2018 | 07:53

IMAGINI ȘOCANTE | Accident grav cu un autocar în Spania: Cinci persoane au murit și 16 sunt rănite. Precizări de la MAE

Un accident deosebit de grav s-a produs, luni, pe o autostradă din nordul Spaniei. Cinci persoane și-au pierdut viața și alte 16 sunt rănite, anunță presa spaniolă citând serviciile de urgenţă. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că printre victime nu există, momentan, și români.

UPDATE ora 19:27: MAE informează că până în acest moment, autoritățile spaniole nu au identificat români printre victime.

„Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Până în acest moment, autoritățile spaniole nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”, a transmis MAE.

Autocarul care transporta călători a intrat în plin în pilonul unui viaduct din zona Aviles, o localitate din regiunea Asturias.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 13.40 și deocamdată nu se cunoaște cauza care a dus la producerea lui, dar principala ipoteză este că șoferul a suferit un infarct la volan.

Fotografii difuzate de presa locală arată autocarul cu partea din faţă practic încastrată în pilon şi rupt în două pe mai mulţi metri de violenţa impactului.

Mai multe persoane rănite grav au fost transportate la spitalul central din Oviedo, iar restul către San Agustín din Avilés.

Autocarul aparţinea companiei Alsa şi circula pe traseul Cudillero-Avilés-Gijón, scrie Agerpres citând AFP.

În martie 2016, 13 studenţi străini, în majoritate italieni, şi-au pierdut viaţa într-un accident de autocar în Catalonia.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus