Timpul.md

Actualitate 1 Octombrie 2017 | 12:40

Imagini ȘOCANTE la Barcelona: Catalanii s-au bătut între ei în momentul în care liderul separatist a votat pentru independența regiunii - VIDEO

Liderul separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont, a participat duminică la referendumul de autodeterminare pe care a încercat să îl organizeze în ciuda interdicţiei acestui vot de către justiţie, potrivit unor imagini difuzate pe contul de Twitter al executivului regional, informează AFP şi DPA. 

Puigdemont a votat la Cornella del Terri, la câţiva kilometri de secţia unde ar fi trebuit să voteze dar care a fost închisă de forţele speciale de poliţie, a anunţat guvernul catalan, postând două fotografii. Vicepreşedintele său Oriol Junqueras şi mulţi cetăţeni catalani au început de asemenea să voteze, potrivit autorităţilor regionale.


Printre altele, guvernul spaniol a apărat raidurile poliţiei împotriva referendumului catalan.

Intervenţia poliţiei a fost necesară pentru a opri referendumul catalan interzis, a declarat reprezentantul guvernului spaniol în regiune.

"Am fost obligaţi să facem ceea ce nu am fi vrut să facem", a spus delegatul guvernului spaniol în Catalonia, Enric Millo, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Millo s-a exprimat după ce poliţia naţională spaniolă a luat cu asalt mai multe secţii de votare şi a confiscat urne, notează DPA.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus