Timpul.md

Actualitate 12 Iunie 2019 | 18:36

Imperialism în gândire și fapte: Majoritatea rușilor nu vor ca Donbasul să fie returnat Ucrainei

Aproape o treime dintre ruși susțin ocupația „sud-estului Ucrainei”, iar o altă treime considera ca in teritoriile ocupate ar trebuie creat un „stat independent”, reiese din datele unui sondaj sociologic realizat de „Levada Center” in Rusia și citat de UNIAN.

Astfel, la întrebarea: „Ce credeți despre viitorul politic al „sud-estului Ucrainei”, 29% dintre respondenți au răspuns: „Ucraina de sud-est să devină stat independent „; 27% – „Partea de sud-est a Ucrainei să facă parte din Federația Rusă”.

Cel mai mare număr de suporteri ai alipirii Donbasului la Rusia a fost înregistrat în martie 2014 – 48%, dar apoi procentul a scăzut drastic, ajungând în martie 2017 la doar 21% dintre respondenți.

Un procent de 17% dintre respondenți au ales răspunsul: „Partea de sud-est a Ucrainei sa rămana parte a Ucrainei, dar sa primeasca o mai mare independență față de Kiev”.

Doar 14% dintre respondenți au răspuns: „Sud-estul Ucrainei să rămână parte a Ucrainei în aceleași condiții ca și înainte de criză”.

Anterior, liderul LDPR, Vladimir Jirinovski a declarat ca Rusia ar trebui sa infiinteze în Donbas un „guvern provizoriu al Ucrainei”, iar postul de premier sa fie ocupat de fugarul Mikola Azarov.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus