Actualitate

În Congresul SUA sunt examinate 10 proiecte legislative privind sectorul energetic rusesc

„În prezent nu putem să comentăm anumite elemente din procesul de legiferare, dar urmărim îndeaproape acest proces, urmărim situația destul de strâns „, a declarat Frank Fannon, adjunct al secretarului de stat pentru energie.

Primul proiect care va fi examinat de legiuitori este o rezoluție în care Congresul își exprimă opoziția față de construcția conductei Nord Stream-2, care are drept scop livrarea gazului rusesc către Germania prin bazinul Mării Baltice. Decizie privind această rezoluție poate fi luată în această săptămână. „Ne așteptăm ca Congresul să decidă asupra acestei chestiuni, iar ca rezultat va crește presiunea asupra sectorului energetic rusesc”, a spus Fannon.

Partenerii occidentali ai Gazprom sunt companiile germane Uniper și Wintershall, grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell, francezii de la Engie și austriecii de la OMV.

Fannon le-a cerut partenerilor occidentali ai Gazprom să se retragă din acest proiect.

Potrivit adjunctului secretarului de stat, Nord Stream 2 este „un instrument cu care Rusia intenționează să sporească dependența țărilor importatoare de energie și să exercite influență cu forța” asupra lor. Washingtonul consideră că diversificarea surselor de energie este cheia pentru menținerea independenței energetice a Europei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *