Timpul.md

Social 28 Noiembrie 2016 | 14:53

În doar 24 de ore, trei tentative de trecere ilegală cu țigarete

Peste 37 de mii de țigarete nedeclarate au fost depistate de angajații vamali la posturile de trecere Leușeni, Costești și Cahul.

Primul caz a fost înregistrat la Leușeni, unde vameșii, cu ajutorul patrupedei Donna, au găsit peste 18 mii de țigarete mărcile „Marlboro”, „Camel” și „Winston”, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele din tutun au fost descoperite într-un spațiu special adaptat al compartimentului motorului unui autocar ce efectua cursa regulată Chișinău-Mangalia (România).

O altă tentativă de trecere ilicită a țigărilor peste frontiera vamală a fost contracarată de angajații postului vamal Costești, care au descoperit, urmare a indicatorilor de risc, 16 mii de țigarete „Plugarul”, ascunse în rezervorul de combustibil al unui autoturism, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean în vârstă de 21 de ani.

Țigări nedeclarate au fost depistate și la Cahul, pe acest caz fiind documentată o tânără de 25 de ani, care a ascuns în pereții laterali ai portbagajului și în tavanul autoturismului pe care îl conducea 3 200 de țigarete marca „Plugarul”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Depistarea a fost posibilă datorită implicării câinelui de serviciu Angy, care a semnalat prezența produselor de tutungerie.

În toate cazurile enunțate, autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi trași la răspundere conform legislației în vigoare.


TIMPUL.MD (V.M)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus