Internațional

În Golful Mexic se scurge de 5 ori mai mult petrol decât se crezuse iniţial

 Reprezentanţii Gardei de Coastă au declarat că în Golful Mexic se scurge de 5 ori mai mult petrol decât se estimase iniţial, în urma sufundării unei platforme petroliere, petrecută săptămâna trecută.

Autorităţile estimaseră iniţial că se scurg cel putin 1.000 de barili de petrol pe zi, dar miercuri au revizuit această cifră la 5.000 de barili, informează BBC Online.

Pentru a împiedica pelicula de petrol să ajungă la ţărmul statului Louisiana, un echipaj al Gărzii de Coastă a incendiat o porţiune a ei. Arderea controlată s-a petrecut pe o suprafaţă situată la aproximativ 50 de kilometri de delta fluviului Mississippi.

În ciuda eforturilor autorităţilor americane, pata de ţiţei ar putea atinge ţărmul vineri, fapt care ar putea reprezenta un dezastru ecologic.

Pata enormă de ţiţei, cu o circumferinţă de 966 de kilometri, s-a format după ce platforma Deepwater Horizon s-a scufundat în Golful Mexic, pe 22 aprilie. Instalaţia, care aparţine companiei elveţiene Transocean, fora într-un câmp petrolier al British Petroleum, la circa 65 de kilometri de coasta statului Louisiana. 11 dintre cei 126 de muncitori care se aflau pe platformă şi-au pierdut viaţa.

Sursa: Realitatea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *