Eveniment

În Parlament au fost audiaţi Valeriu Lazăr şi Mihai Şleahtiţchi

14.19 Valeriu Lazăr: "Premierul Vlad Filat a negociat cu omologul său Vladimir Putin anumite concesii în tariful de livrare a gazului. Acestea vor fi aplicate de la 1 ianuarie".

14.10 Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a venit în Parlament la solicitarea PCRM pentru a explica majorarea tarifelor pentru gaz natural.

13.30 Mihai Şleahtiţchi: "În politica pe care o promovez eu nu se regăsesc elemente de frică sau constrângere. Administraţiile locale decid ce şcoli trebuie reorganizate. Noi investim bani în funcţie de câţi copii sunt în şcoală".

13.28 Ion Ceban (PCRM): "A fost vreo indicaţie de la Minister de a face presiune asupra administraţiilor locale de a închide şcoli?"

13.06 Mihai Şleahtiţchi: "În reforma structurală din învăţământ cuvântul-cheie nu este "lichidare", ci "reorganizare".

13.02 Mihai Şleahtiţchi: "Legea prevede ca într-o clasă să fie minimum 20 de copii. Vom înainta un proiect de lege ca va anula acest plafon".


Ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi (Foto: Liviu Dumitru)

12.57 Mihai Şleahtiţchi: "Reforma structurală poartă un caracter situaţional. Şcolile bune devin şcoi de circumscriţie în care se investeşte foarte mult. Reorganizarea şcolilor este prerogativa administraţiilor publice locale. Dânşii decid în parteneriat cu Ministerul Educaţiei".

12.54 Ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, este audiat pe marginea reformei structurale în învăţământ.

12.34 Preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, a venit în faţa deputaţilor pentru a prezenta raportul privind anularea buletinului de ştiri în limba rusă de la ora 19:00 la Moldova 1. "CCA a reglementat printr-o recomandare ca Teleradio-Moldova să introducă un buletin de ştiri la ora de maximă audienţă".

12.27 Tudor Deliu (PLDM) prezintă raportul Comisiei de organizare a alegerilor prezidenţiale. "Până în ziua de astăzi niciun candidat nu a depus actele pentru a participa la alegeri". Deliu a anunţat că pe lângă alte acte, candidaţii la funcţia de preşedinte trebuie să prezinte declaraţia pe veint pentru anul trecut şi un certificat medical de la Spitalul Republican.

12. 20 Deputaţii au decis că procurorul general Valeriu Zubco va fi audiat mâine în şedinţă deschisă a Parlamentului.

12.45 Valeriu Guma (PD) a propus un proiect de lege care va prelungi perioada de corectare a dărilor de seamă către organele Serviciului Fiscal. Proiectul a fost aprobat în prima lectură.

11.56 Deputaţii au scutit de TVA şi taxe vamale importul de mărfuri pentru realizarea proiectului "Reabilitarea sistemului de tratare a apelor reziduale din Nisporeni" susţinut de Agenţia de Dezvoltare Cehă.

11.47 Proiectul de lege al deputatului Tudor Deliu privind consilierii locali a fost adoptat în prima lectură.

11.45 Iurie Ţap (PLDM): "Consiile locale sunt în drept să ridice mandatul consilierilor. Noi trebuie să responsabilizăm aleşii locali, ca ei să înţeleagă importanţa consiliilor locale".

11.31 Mihai Ghimpu (PL): "Noi nu vom vota acest proiect. Cei care pot retrage mandatul unui consilier sunt alegătorii".

11.01 Tudor Deliu (PLDM) propune un proiect de lege care prevede ca un consilier local să-şi piardă mandatatul, dacă acesta absentează fără motive întemeiate de la 3 şedinţie consecutive ale consiliului local sau a comisiei din care face parte.

10.44 Este examinat proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la Memorandumul de înţelegere privind organizarea Iniţiativei Reforma Educaţiei în Europa de Sud-Est (ERI SEE). Proiectul a fost aprobat în două lecturi de 53 de deputaţi din Alianţă.

10.21 Procurorul general Valeriu Zubco va prezenta raportul la şedinţa de mâine. Astăzi deputaţii vor vota caracterul închis al şedinţei.

10.13 Comuniştii insistă ca raportul premierului Vlad Filat privind situaţia social-economică din ţară să fie prezentat deputaţilor.

10.02 Deputaţii fac propuneri la ordinea de zi.

Procurorul general Valeriu Zubco va fi audiat într-o şedinţă închisă la Parlament.

Sursa video: Privesc.eu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *