Cultură

În şase biblioteci vor fi create spaţii speciale pentru practicarea cetăţeniei active

Preşedinta Asociaţiei Bibliotecarilor, Mariana Harjevschi, a menţionat că în cinci biblioteci publice raionale din Briceni, Ungheni, Rezina, Hânceşti şi Leova şi în Biblioteca publică de drept, filiala Bibliotecii Municipale „B. P. Haşdeu”, vor fi create spaţii atractive pentru public astfel încât membrii comunităţii să se întrunească şi să pună în discuţii diverse probleme, să iniţieze diferite proiecte. „Acest proiect susţine instruirea formatorilor în domeniul cetăţeniei active”, spune Mariana Harjevschi.

Proiectul prevede că vor fi acordate câte 600 de euro pentru fiecare bibliotecă pentru cumpărarea mobilierului şi pieselor de decor. Aceste spaţii vor conţine şi colecţii de carte din domeniul voluntariatului şi cetăţeniei active.

Proiectul este implementat cu sprijinul acordat de Ambasada Olandei de la Bucureşti în cadrul programului MATRA. Proiectul a fost implementat anterior şi în România în 14 biblioteci judeţene. „Dincolo de crearea acestui spaţiu, care a fost unul din obiectivele proiectului, cea mai mare realizare a proiectului a fost că oamenii au reuşit să se strângă la un loc şi au trecut peste barierele de colaborare şi cooperare”, a spus directorul de formare al Fundaţiei Progres, Ovidiu Ana.

În Republica Moldova proiectul va dura timp de 12 luni.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *