Actualitate

În timp ce Mitropolia Moldovei subordonată Moscovei cere bani de la Dodon, Mitropolia Basarabiei ajută spitalele în această perioadă dificilă

Preasfinţitul Antonie, Episcop de Bălţi al Mitropolia Basarabiei, chemă la solidaritare. „În fata acestei molime suntem chemaţi să arătăm solidaritate ca împreună să învingem aceasta boală. Este de datoria noastră să fim aproape de medici si politişti, care sunt în prima linie”, a spus acesta, citat de tvrmoldova.md.

Absolvent al Universităţii de Medicină, Episcopul Antonie ştie ce înseamnă eforul depus de medici în aceste momente, pentru a salva vieţi: „Chiar dacă nu practic medicina, în suflet am rămas alături și mă strădui să fiu solidar cu ei. Ei sunt eroii noștri. Poate această pandemie este lăsată pentru a descoperi cine sunt medicii și ce fac ei pentru noi”.

Pe lângă ajutorul financiar, spitalele din Bălţi şi Glodeni au primit din partea Episcopiei şi fructe pentru personalul medical. Săptămâna trecută, clericii Episcopiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabia au mai donat Spitalului din Bălţi 25 de mii de lei şi 5 mii de lei Centrului de Sănătate Publică din municipiu.

În același timp, reprezentanții Mitropoliei Moldovei așteaptă susținere din partea statului, pentru plata salariilor preoților. Președintele Igor Dodon a promis susținere Mitropoliei Moldovei, în condițiile în care Patrioarhia Română a făcut donații de 4 milioane de euro pentru ajutorarea persoanelor afectate de COVID – 19.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *