Actualitate

Încă două persoane, printre care o gravidă, AU MURIT din cauza complicaţiilor provocate de gripă

"Cazurile au fost înregistrate în municipiul Chişinău. Cauza decesului lor nu este doar gripa, persoanele au mai avut alte maladii. Problema este că, în astfel de cazuri, pacienţii se adresează târziu la medic. Nu este de glumit. Trebuie să se solicite medicul de familie la domiciliu. Gripa este severă, însă totul depinde de imunitatea organismului uman", a declarat medicul-şef al Centrului Municipal de Sănătate Publică din Chişinău, Luminiţa Suveică.

Reamintim că numărul oamenilor care au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă de la începutul anului a ajuns la 10. Şapte dintre aceştia au decedat în luna februarie, iar alţi 3 în martie.

În primul caz este vorba despre o fată de 11 ani, din satul Valea Perjei, raionul Taraclia. Adolescenta a murit în urma unei infecţii respiratori virale acute. Gripa a fost fatală şi pentru o femeie de 45 de ani din municipiul Chişinău, care a decedat în spital. Ulterior, probele de laborator au confirmat că femeia era infectată cu virusul gripal AH1N1.

O altă victimă a gripei sezoniere este o femeie în vârstă de 34 de ani din raionul Cahul. Tot în urma consecinţelor provocate de virusul gripal şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi, în vârstă de 38 şi, respectiv, 65 de ani, din municipiul Chişinău.

Un al treilea bărbat, la fel din Chişinău, a murit la vârsta de 43 de ani. El suferea de pneumonie şi insuficienţă cardio-pulmonară. Al şaptelea deces provocat de gripă a fost înregistrat în satul Răzeni, raionul Ialoveni. O femeie în vârstă de 38 de ani s-a stins din viaţă în urma unei bronho-pneumonii. Iar în data de 2 martie, a murit un bărbat în vârstă de 67 de ani din Capitală. El s-a adresat la medicul de familie a treia zi după îmbolnăvire. Starea acestuia s-a agravat însă în scurt timp şi din cauza faptului că suferea de afecţiuni ale sistemului cardiovascular şi de astm bronşic.

Menţionăm că numărul cazurilor de gripă este în creştere în Capitală. Potrivit Direcţiei Sănătate a municipiului Chişinău, săptămâna trecută au fost înregistrate alte 32 de cazuri de îmbolnăviri. Astfel, numărul total a ajuns la 294.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *