Timpul.md

Actualitate 21 Mai 2020 | 15:52

ÎNCĂ O BENZINĂRIE ÎN PARC? Un teren de pe bd Renașterii acaparat și îngrădit / Ceban se laudă că în Capitală „se circulă altfel”

 

Unul dintre terenurile din Capitală acaparate în urma unor licitații dubioase de la autoritățile locale a fost îngrădit, fiind pregătit pentru construcții. Reprezentanții Primăriei mun. Chișinău afirmă însă că nu au eliberat niciun act permisiv pentru îngrădirea terenului sau pentru ridicarea unei construcții. „Ei au un certificat de urbanism, eliberat mai demult, dar autorizație de construcție nu au și au pus gardul abuziv. Noi am solicitat să fie scos și ne-au zis că azi, mâine, îl scot”, afirmă Victor Chironda, viceprimarul mun. Chișinău, informează zdg.md

Lotul de teren este acum în proprietatea companiei „Grand Oil”. El a fost câștigat la licitație de firma „Profi-Star” SRL, înregistrat la Cadastru, iar ulterior vândut firmei „AlfaSpirit-Grup”. În 2017 a ajuns în offshore, la firma „Fuerte Group”, iar în 2018 la „Grigorion” LTD, un alt offshore din instulele Marshall. În iulie 2018 a fost cumpărt de „Grand Oil”, care deținea anterior mai multe benzinării în țară. Deși inițial terenul a fost pus sub sechestru, el figurând în cauze penale deschise de organele de drept, în 2018, prin decizia CA Chișinău, sechestrul a fost scos.

„În prezent, este pe rol acțiune în judecată cu privire anularea contractelor de vânzare/cumpărare. Procesul se tărăgănează deoarece firmele din offshore nu pot fi atrase în proces”, a precizat Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a Primăriei mun. Chișinău.

Victor Chironda, viceprimarul Capitalei a precizat pentru ZdG că nu a fost eliberată autorizație de construcție pentru acel teren. „Ei au un certificat de urbanism, eliberat mai demult, dar autorizație de construcție nu au și au pus gardul abuziv. Noi am solicitat să fie scos și ne-au zis că azi, mâine, îl scot. Eu am să verific. Îmi pare că da, în certificatul de urbanism era menționat că ei doresc să construiască acolo benzinărie. Dar, Primăria nu a eliberat autorizație de construcție”, a precizat Chironda.

Terenul se află la o distanță ridicol de mică de alte 2 benzinării - Vento și Rompetrol.Ceban se laudă că a „rezolvat” problema traficului din Chișinău vopsirea unei lini galbene pe carosabil.

 


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus