Cultură

Indemnizatii pentru studentii si absolventii fara ingrijire parinteasca

Studentii si elevii absolventi fara ingrijire parinteasca, din internate, vor beneficia de o indemnizatie unica de aproximativ 5000 lei. Despre aceasta a comunicat consultantul Directiei invatamant scolar si universitar din cadrul Ministerului Educatiei si Tineretului, Alexandra Zbarnea.Potrivit ei, absolventii scolilor de meserii, precum si ai institutiilor de invatamant superior, vor primi circa 10 mii lei.

„Elevii si studentii care nu au ingrijire parinteasca primesc la inceputul anului de studii un ajutor material in valoare de 3000 mii lei pentru imbracaminte, incaltaminte si rechizite scolare. Comparativ cu anii precedenti, indemnizatiile unice si ajutoarele materiale s-au dublat, deoarece si necesitatile de intretinere a copiilor fara sprijin au crescut”, a spus Zbarnea. Totodata, elevii si studentii care se afla in grija statului vor primi lunar circa 35 lei pentru alimentatie si circa 500 lei pentru chirie, daca nu beneficiaza de locuinte.

„Daca studentii orfani nu au bursa lunara, ei vor primi circa 500 lei pentru elaborarea tezelor de licenta si peste 130 lei pentru taxa de obtinere a buletinului de identitate”, a precizat consultantul.
In R. Moldova exista peste 58 de institutii rezidentiale in care studiaza mai mult de 8000 de copii fara ingrijire parinteasca.

INFOTAG
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *