Timpul.md

Moldova 11 Iunie 2021 | 06:54

Integrarea R. Moldova în UE poate avea loc doar dacă moldovenii își vor asuma integral identitatea românească

 Integrarea R. Moldova în UE poate avea loc doar dacă moldovenii își vor asuma integral identitatea românească (cel de-al doilea stat românesc) și limba română ca limbă oficială.

Un prim pas, anume în acest sens, a fost făcut prin semnarea Acordului de Asociere a R. Moldova cu Uniunea Europeană, care a fost redactat în limba română, limba oficială a R. Moldova, după legendara decizie a CC din 2013.

Precedentul Bulgaria – Macedonia, arată clar că nu poate avea loc o integrare a R. Moldova în UE, dacă guvernanții nu-și vor asuma în totalitate identitatea românească și limba română. Un moldovenism primitiv care mizează pe existența două popoare, așa cum insistă unii din PCRM dar și din PAS, nu va fi niciodată acceptat în UE de către România.

Românism vs „moldovenism civic”

„Națiune civică moldovenească”, pe care tot mai insistent ne-o bagă pe gât rușii și nemții, printr-o parte a așa-numitei societăți civice încearcă a fi parfumată cu valori europene, în speranța că va dispărea mirosul urât al stalinismului.

Esența „națiunii civice” constă în negarea apartenenței românilor din Basarabia la națiunea română și diluarea acestora într-un hibrid găgăuzo-transnistrean de sorginte sovietică, care ar da naștere unui nou tip de homo sovieticus, fără o identitate clară.

Acest „moldovean civic” trebuie să fie românofob prin definiție, iar crearea lui este principalul obiectiv strategic al Moscovei în R. Moldova. Misiunea acestei diversiuni KBG-iste este de a legitima existența unui stat și a unei societăți create prin pactul încheiat dintre Stalin și Hitler.

Din păcate pentru planurile rușilor, românii din Basarabia știu că fac parte dintr-o națiune (și nu de ieri, de azi). Majoritatea lor sunt și cetățeni cu acte în regulă ai acelei națiuni. Ce anume i-ar putea determina pe ei să-și dorească să facă parte dintr-o „națiune civică”, alături de transnistreni șovini, găgăuzi românofobi și ruși pro-sovietici? O pură coincidență istorică și o vecinătate ostilă nu sunt suficiente pentru crearea unei națiuni.


50% din moldoveni sunt gată să voteze pentru unirea cu România

Teoria „națiunii civice moldovenești” este servită de mai mulți ani pe post de căluș mediatic, pentru a închide gura unioniștilor și pentru a crea o falsă iluzie că R. Moldova se poate integra în UE fără asumarea totală și completă a identității românești. Precedentul Macedonia - Bulgaria, ne arată cum ar putea o eventuală tentativă de integrare în UE, fără asumarea identității și limbii române. Bucureștiul nu va accepta niciodată accederea în UE a RM, unde din politica oficială face parte și conceptul stalinist de „etnia moldovenească”, pe care unii din PAS, dar și Maia Sandu, le promovează fără să roșească.

Se închide cercul?

Dacă elitele își vor asuma, într-un final, identitatea românească, pentru ce mai trebuie să existe încă un stat al românilor, separat de țara mamă? Astfel, constatăm că astăzi, obstacolul principal al unirii nu e Transnistria sau UTAG, ci găștile „moldoveniste”, abonate la bani europeni, care mint că vor integra acest spațiu în Europa fără asumarea adevărului că moldovenii sunt români, manipulând populația cu teorii staliniste, și care neagă în esență drepturile fundamental al națiunii române.

Departamentul politic TIMPUL

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus