Timpul.md

Actualitate 25 Iulie 2019 | 08:31

Ion Druță revine la șefia CSJ, iar Radu Țurcanu - la Judecătoria Chișinău. Curtea de Apel a zis că înlăturarea lor a fost ilegală

Ion Druță și Radu Țurcanu revin la șefiile Curții Supreme de Justiție și, respectiv, la Judecătoria Chișinău. Curtea de Apel Chișinău a admis cererea de chemare în judecată a celor doi judecători împotriva Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), după ce membrii CSM au decis înlăturarea acestora de la conducerea instanțelor, în baza unei note informative depuse de judecătorul Mihai Murguleț.

Curtea de Apel Chișinău a precizat că înlăturarea de la exercitarea funcției administrative a lui Ion Druță și Radu Țurcanu a fost ilegală. Hotărârea instanței de apel este executori, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile de la pronunțare.

Amintim că, în data de 25 iunie, CSM a decis înlăturarea conducerii CSJ și a Judecătoriei Chișinău de la exercitarea funcției, în baza unei note informative depuse de judecătorul Mihai Murguleț, în care s-a plans că ar fi supus unor presiuni. Tot atunci, CSM l-a înlăturat de la exercitarea funcției de inspector-judecător principal al Inspecției judiciare pe Nicolae Clima și pe judecătorul CSJ, Oleg Sternioală, din funcția de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor.

http://www.bizlaw.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus