Timpul.md

Actualitate 7 Iunie 2017 | 15:37

Iran: Cel puțin 12 morți și 39 de răniți în cele două atacuri teroriste din Teheran

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața și 39 au fost rănite în două atacuri teroriste comise miercuri împotriva parlamentului iranian și a mausoleului ayatollahului Khomeini, ambele situate în Teheran, potrivit serviciilor de urgență, transmite EFE.

Potrivit DPA, nu este clar dacă în bilanț sunt incluși și teroriștii uciși.

După aproximativ cinci ore, forțele de securitate iraniene au reușit să controleze situația în cele două locuri care au fost țintele atacurilor, revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic. Operațiunile forțelor de ordine s-au prelungit ca urmare a numărului mare de civili blocați în interiorul parlamentului, situat în centrul Teheranului, și a faptului că cei doi teroriști care au continuat să fie activi luaseră ostatici.

Trei dintre agresori au fost uciși de forțele de ordine și unul s-a aruncat în aer, potrivit televiziunii de stat, care a relatat că situația este sub control și la mausoleul imamului Khomeini.

Străzile de acces către parlamentul iranian au fost blocate total de poliție, care împiedica inclusiv intrarea ziariștilor, potrivit EFE, care a comentat că situația era foarte tensionată în zonă.

În cele două atentate au fost folosite puști Kalașnikov, pistoale și explozibili.

Potrivit AFP, o reuniune de urgență a consiliului național de securitate a fost convocată de ministrul de interne Abdolreza Rahmani Fazli.

AGERPRES 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus