Timpul.md

Actualitate 21 Iulie 2017 | 12:44

Iresponsabilitatea funcționarilor publici pun în pericol securitatea cetățenilor.

Conform unei dispoziții a preturii sectorului Botanica, crengile din cartiere se transporteaza pe stadionul sportive din orășelul Aeroport. În apropiere de stadion se află grădinița de copii, blocurile locative ale cetățenilor, centrul pentru Solicitanții cu Statut de Refugiat, cât și depozitele cu combustibil care aparțin Aeroportului Internațional Chișinău. 

Astfel prin aceste acțiuni iresponsabile ale organelor de decizie, pun în pericol securitatea cetățeanului precum și dreptul la un mediu înconjurător sănătos conform Constituției Republicii Moldova, art.37 unde este scris:

(1) Fiecare om are dreptul la un mediu înconjurător neprimejdios din punct de vedere ecologic pentru viaţă şi sănătate, precum şi la produse alimentare şi obiecte de uz casnic inofensive.
(2) Statul garantează fiecărui om dreptul la accesul liber şi la răspândirea informaţiilor veridice privitoare la starea mediului natural, la condiţiile de viaţă şi de muncă, la calitatea produselor alimentare şi a obiectelor de uz casnic.
(3) Tăinuirea sau falsificarea informaţiilor despre factorii ce sunt în detrimentul sănătăţii oamenilor se interzice prin lege.
(4) Persoanele fizice şi juridice răspund pentru daunele pricinuite sănătăţii şi avutului unei persoane ca urmare a unor contravenţii ecologice.
Cetățenii văzând o indiferență din partea organelor de decizie, au solicitat ajutor pentru soluționarea problemei din partea Partidului “VOINȚA POPORULUI”.

Membrii grupului de inițiativă a Partidului „VOINȚA POPORULUI” deplasându-se la fața locului au constatat că, într-adevăr prezintă pericol real. Prin intermediul serviciilor de telefonie și internet mobil s-a făcut legătura cu Pretura sectorului Botanica și Serviciul Civil și Situații Excepționale Botanica, cu părere de rău factorii de decizie nu au reacționat la solicitări, ce ne vorbește despre indiferența față de cetățean.
În final tractoarele și mașinile care trebuiau să depoziteze pe stadion crengile au plecat de la fața locului.

Partidul „VOINȚA POPORULUI” va fi alături de cetățeni, îi vor susține și îi vor ajuta să clarifice situația, ca locuitorii să poată petrece frumos și sănătos timpul pe stadionul sportiv din orășelul Aeroport.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus