Timpul.md

Actualitate 20 Martie 2017 | 14:47

Italia convoacă miniștrii culturii ai G7 la o reuniune la Florența pentru a apăra arta de terorism

Italia, care deține președinția în exercițiu a G7 (Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia), a anunțat luni ca va convoca pentru prima dată acest grup în zilele de 30 și 31 martie la Florența, pentru a discuta despre cultură și mai ales despre necesitatea protejării artei de actele de terorism, relatează EFE. 

Reuniunea miniștrilor culturii ai G7 se va desfășura la Palatul Pitti din Florența, cu ocazia expunerii unei copii a Arcului de Triumf din complexul arheologic sirian al orașului Palmira, distrus de jihadiștii grupării Statul Islamic (SI).

Va fi prima reuniune a G7 dedicată culturii și se va acorda prioritate unor teme precum "protejarea patrimoniului cultural, traficul ilegal de artă și cultura ca instrument de dialog între popoare", informează într-un comunicat Ministerul Culturii din Italia.

Dario Franceschini, ministrul italian al culturii, a subliniat că scopul acestei întâlniri este de a se ajunge la un acord, astfel încât "comunitatea internațională să se angajeze să recupereze și să apere patrimoniul umanității de conflictele și terorismul care le distruge, așa cum a fost cazul orașului antic sirian Palmira", încheie EFE.

AGERPRES

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus