Actualitate

Jalnice alegeri!

Alegerile de duminica au dat masura maturitatii politice a romanilor dupa 20 de ani de democratie, atat la nivelul clasei politice, cat si al electoratului. Au castigat doar Vadim, Becali si EBA. In rest, toata lumea a pierdut.
Primul care sare in ochi este absenteismul masiv.

A lipsit de la urne aproape 75% din electorat, ceea ce ne plaseaza sub media europeana. De ce sa fi venit romanii la vot cat timp cei mai multi nu stiu nici macar ce atributii are Parlamentul European si in ce fel deciziile acestuia se simt in farfuria si in buzunarul lor?Nu le-a explicat nimeni, toata campania fiind centrata pe teme interne populiste si pe batalia prezidentiala. Pana si duminica, in ziua alegerilor, Mircea Geoana a facut tot campanie pentru prezidentiale prin anuntul referitor la retragerea din CSAT, pentru a continua in exact aceeasi nota cu ocazia discursului de dupa inchiderea urnelor, cand a lansat o noua sarja spre Traian Basescu.
 

Atat doar ca prezenta foarte scazuta la vot nu a fost o forma de protest fata de mediocritatea cumplita a clasei politice, ci o dovada a altei mediocritati, aceea a electoratului. Nu de suparare au lipsit alegatorii, ci din comoditate si indiferenta. Daca era atat de suparat, electoratul se ducea masiv la vot, dupa modelul vecinilor din Ungaria, iar daca nu era nimeni de ales, am fi avut o multime de buletine anulate. Acela ar fi fost un semnal neechivoc de protest.
Indiferenta electoratului a nascut doi monstri, mai precis i-a renascut…

Ziare.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *