Actualitate

Jay-Z este primul rapper care ajunge miliardar

„E mai mare decât hip-hopul”, a spus colaboratorul său de lungă durată Kasseem „Swizz Beatz” Dean. „Este modelul culturii noastre. Un tip care arată ca noi, sună ca noi, ne iubește, a transformat ceva ce mereu am simțit că era deasupra noastră”, a adăugat acesta.

În articolul despre Jay-Z este adăugat faptul că şi-a construit propriile branduri: linia vestimentară Rocawear (vândută pentru 204 milioane de dolari în 2007), D’Ussé, un coniac pe care îl deţine cu Bacardi, Tidal, serviciul de streaming muzical, şi Roc Nation, imperiu muzical şi sportiv. Jay-Z are acţiuni Uber, Armand de Brignac şi o colecţie de artă în valoare de 70 de milioane de dolari.

În 2018, el devenise lider în topul 2018 al celor mai bine plătiți artişti hip-hop realizat de Forbes, după ce, anii precedenți, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean „Diddy” Combs. Rapperul avea anul trecut un venit net de 900 de milioane de dolari.

Jay-Z a crescut într-un ansamblu de locuințe din Bed-Stuy, Brooklyn, și a vândut droguri când era adolescent, înainte de a începe să cânte. Fără să aibă o casă de discuri, a început să vândă CD-uri din mașină. Și-a lansat primul album în 1996 și s-a numit Reasonable Doubt, pe care l-a vândut în mai mult de 1,5 milioane de exemplare. În 2008, s-a căsătorit cu Beyoncé, care la rândul ei are o avere estimată la 355 milioane de dolari. Pe ultimul său album, 4:44 din 2017, se află o piesă ale cărei versuri îl descrie perfect: „Nu e ceva să fii un miliardar urât, sunt drăguț”.

https://www.tabu.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *