Timpul.md

Actualitate 27 Ianuarie 2017 | 17:31

JTI susține Poliția de Frontieră, în consolidarea capacităților instituționale

Reprezentanții JT International Luxembourg SA Moldova au întreprins, în după amiaza zilei de astăzi, 27 ianuarie, o vizită de curtoazie la Departamentul Poliției de Frontieră. În contextul vizitei, JTI a făcut o donație de echipament destinat consolidării capacităților instituționale de prevenire și combatere a traficului ilicit de produse din tutun, care vine să sprijine eforturile subdiviziunilor specializate în depistarea și destructurarea rețelelor de crimă organizată.

Astfel, pentru direcțiile urmărire penală și investigații speciale, cât și pentru Centrul Chinologic, au fost date spre folosință un dispozitiv de transmisie video de mici dimensiuni, un dispozitiv de înregistrare video cu acces de la distanţă prin GSM, un receptor TV și șase voliere.

În cadrul întrevederii, susținute cu șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, s-au discutat rezultatele cooperării bilaterale, dar și s-au trasat perspectivele relațiilor de parteneriat dintre instituția de frontieră și JTI.

Șeful Poliției de Frontieră a mulţumit oaspeţilor pentru suportul acordat, exprimându-şi încrederea că eforturile orientate spre combaterea criminalității transfrontaliere, în special a contrabandei cu produse de tutun, vor avea efectele scontate doar printr-o abordare comună. Domnul Fredolin Lecari a dat asigurări că echipamentul donat va fi utilizat conform destinației și va facilita la maxim acțiunile polițiștilor de frontieră în combaterea ilegalităților.

Discuțiile au avut un caracter constructiv, reprezentanţii JTI Moldova reiterând disponibilitatea de a susţine continuu Poliția de Frontieră în activitatea de antifraudă, inclusiv prin acordarea asistenței tehnice în acest sens.

Notă: Poliția de Frontieră colaborează cu „JT INTERNATIONAL Luxembourg S.A” în baza Memorandumului de Înţelegere încheiat la data de 15.05.2011, ulterior reînnoit la 08.02.2013, privind consolidarea eforturilor pentru prevenirea și depistarea contrabandei cu produse din tutun inclusiv contrafăcute. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus