Timpul.md

Actualitate 10 Decembrie 2019 | 18:50

Judecătoria Chișinău a respins în termen record cererea de chemare în judecată depusa de Viorel Morari

Judecatoria Chisinau, sediul Rascani, a respins ca fiind inadmisibila cererea de chemare in judecata depusa de Viorel Morari, care a atacat in instanta decizia Procurorului General de al suspenda din functie si de a verifica activitatea Procuraturii Anticoruptie.

Contactat de PRO TV, Viorel Morari ne-a spus ca urmeaza sa analizeze incheierea si sa decida daca o va contesta la Curtea de Apel Chisinau.
"La moment nu am un comentariu. O sa analizez argumentele instantei si voi decide referitor la contestare", ne-a spus Viorel Morari.
 
Amintim că Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a contestat în instanța de judecată ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, prin care a fost delegat într-o funcție la Procuratura Generală, pentru o lună, timp în care 21 de procurori trimiși de Stoianoglo vor verifica activitatea Procuraturii Anticorupție.

Mai mult Morari a contestat şi dispoziția cu privire la efectuarea cotrolului activității Procuraturii Anticorupție și spune că nu va permite procurorilor trimiși să efectueze controale să intre în instituție.

După ce a examinat cererea, judecătorul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, Violeta Chisilița, a respins-o drept inadmisibilă, deoarece ordinul procurorului nu a fost contestat la Procuratura Generală.

Potrivit legii, instanţa poate examina o asemenea cerere doar după ce autoritatea publică competentă cu soluţoinarea acesteia a refuzat suspendarea actului administrativ sau nu a soluționat cererea de suspendare în termenul prevăzut de lege.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus