Timpul.md

Actualitate 16 Septembrie 2020 | 12:43

Judecătoria Chișinău confirmă informațiile apărute în presă: Fostul șef SIS va achita doar amendă în dosarul profesorilor turci, deși procurorul a cerut detenție

 

După ce în spațiul public au apărut informații că fostul șefi al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari s-ar fi ales doar cu o amendă și interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani, în dosarul expulzării profesorilor turci, faptul este confirmat și de instamnța de judecată care a pronunțat sentința. Judecătoria Chișinău a publicat extrasul din decizia magistraților.

Actul confirmă pedeapsa cerută de procuror. Victor Plugaru a solicitat instanței de judecată ca fostul șef SIS să fie recunoscut vinovat. Acesta a solicitat pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 3 ani cu ispășirea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și cu privarea dreptului de a ocupa o funcție publică timp de 5 ani.

Iar apărătorul a solicitat pedeapsa minimă sub formă de amendă în sumă minimă prevăzută de lege.

Așa cum notau informațiile apărute recent în presă, magistrații l-au recunoscut vinovat Vasile Botnari, iar pedeapsa prevede o amendă în sumă de 88.000 de lei cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de 5 ani.

 
agora.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus