Actualitate

Judecătorul Denis Guzun, cunoscut pentru faptul că ar fi ajuns magistrat datorită relaţiilor de rudenie, ar fi provocat un accident rutier soldat cu deces

Potrivit ordonanței de încetare a urmăririi penale, semnată de procurorul Nicu Șendrea, accidentul s-a produs, în seara de 13 aprilie 2009, la intrarea în satul Căpriana. În urma tamponării automobilelor de model BMW 520 și Toyota Corola, a decedat o femeie de 29 de ani. Denis Guzun a declarat ofițerilor de urmărire penală că se deplasa cu viteza de 90 km pe oră și a văzut un automobil care a încercat să facă o manevră în intersecție. A vrut să frâneze, însă nu a reușit.

În document se mai arată că cercetările la fața locului nu au putut stabili cine se face vinovat de comiterea accidentului. Experții însă au constatat că Denis Guzun conducea cu viteza de 125 km pe oră și dacă nu ar fi depășit limita de viteză, impactul putea fi evitat.

În final, victima a fost găsită vinovată de faptul că nu a cedat trecerea. Procuratura Strășeni a dispus încetarea procesului penal. La 13 martie 2010, procurorul general adjunct, Andrei Pântea, a anulat ordonanța procurorilor din Strășeni și a dispus reluarea urmăririi penale. Decizia lui Pântea a fost menținută și de procurorul general din perioada respectivă, Valeriu Zubco. La 24 mai 2010, Ghenadie Morozan, în acea perioadă judecător de instrucție în sectorul Râșcani al Capitalei, a anulat, la solicitarea apărătorului lui Denis Guzun ordonanțele semnate de Pântea și Zubco. În mai puțin de o lună, procurorul Nicu Șendrea a emis o nouă ordonanță de încetare a urmăririi penale.

CINE ESTE DENIS GUZUN

Presa a scris şi anterior despre magistratul Denis Guzun. Tânărul provine dintr-o familie de judecători. Tatăl său, Ion Guzun, fiind judecător în cadrul CSJ, cunoscut și pentru faptul că l-a eliberat pe interlopul Ion Druță (alias Vanea Pisateli) fără vreo motivare, iar mama lui Denis Guzun – Maria Guzun, este judecător la Curtea de Apel Chișinău. Naşul de cununie al lui Denis Guzun este preşedintele CSM Dorel Musteaţă, care a confirmat legătura de rudenie cu Denis Guzun, dar a subliniat că a evitat de fiecare dată să intre în conflict de interese.

"Faptul că el e finul meu nu este niciun impediment în exercitarea mandatului meu de membru al CSM, dar şi faptul că el este judecător. Sunt mai multe persoane care sunt naşi şi fini şi eu când a fost examinată chestiunea lui la CSM m-am abţinut şi nu am participat la examinare", a spus judecătorul CSM, Dorel Musteaţă.

Jurnaliştii au mai scris depsre Denis Guzun că acesta a ajuns magistrat, chiar dacă în cadrul concursului a obţinut note mai mici, decât alţi zece concurenţi.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *