Actualitate

Jumătate din avuţia mondială este deţinută de 1% din populaţie – raport Oxfam

Potrivit raportului Oxfam, citat de The Guardian, dacă actualul trend continuă, până anul viitor 1% din populaţia omenirii va deţine mai multă avere decât ceilalţi 99%.

Raportul este publicat cu câteva zile înaintea summitului de la Davos (WEF), în Elveţia, iar organizaţia care militează pentru reducerea sărăciei a precizat că îşi va folosi influenţă pentru a cere acţiuni urgenţe în sensul reducerii prăpastiei dintre bogaţi şi săraci.

Winnie Byanyima, director executiv al Oxfam Internaţional şi unul dintre cei şase co-preşedinţi ai ediţiei din acest an a WEF, crede că acest proces de concentrare tot mai mare a averii, după recesiunea din 2008-09, este periculos şi trebuie inversat.

Oxfam a ţinut prima pagină a ziarelor anul trecut la Davos după ce a prezentat un studiu care arată că cei mai bogaţi 85 de oameni din lume deţin aceeaşi avere că cei mai săraci 50% (3,5 miliarde de oameni). În acest an, proporţia este şi mai mare: doar 80 de oameni au aceeaşi avere că mai mult de 3,5 miliarde, faţă de 388 în 2010.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *