Timpul Liber

Jurnaliştii Reuters despre DELTA DUNĂRII

De data aceasta a fost rândul jurnaliștilor agenției Reuters să o viziteze.

Ziariștii s-au plimbat pe canale, au gustat mâncarea tradițională lipovenească și au rămas impresionați de bogăția speciilor de păsări și animale. 

Considerată un adevărat paradis acvatic al Europei, Delta Dunării a devenit în ultimii ani o destinație tot mai căutată. O dovedește din plin creșterea cu 60% a numărului de turiști în ultimii trei ani. Curioși să afle ce anume îi atrage aici, jurnaliștii de la Reuters au descoperit o floră și o faună care sunt vestite pe întregul continent pentru diversitatea lor.

Jurnaliștii de la Reuters au vorbit cu mai mulţi proprietari de pensiuni, care promovează un stil de viață cât mai apropiat de natură şi care au transformat turismul din Delta Dunării într-o afacere foarte profitabilă.

Unul dintre ei este Mihai Puflene. La început, pensiunea sa avea 20 de camere. Acum, aceasta ocupă o suprafață de 100.000 de metri pătrați, are 120 de camere, cinci săli de conferințe, o piscină și mai multe restaurante. Este doar unul dintre exemplele dezvoltării turismului în Delta Dunării.

Unii turiști nu văd însă cu ochi buni acest lucru. Deşi susţin că dezvoltarea turismului în Delta Dunării reprezintă un lucru bun, oamenii se tem totuşi că acest lucru ar putea duce la modificarea naturii.

Indiferent de modul în care este privită problema, un lucru este sigur: turiștii continuă să viziteze această zonă, una dintre ultimele regiuni virgine din Europa. Drept dovadă stau cifrele – 5.000 de turiști străini au ajuns în Delta Dunării anul trecut, în timp ce numărul românilor a depășit 40.000.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *