Actualitate

Kremlinul sare în apărarea lui Dodon

Declarația vine ca rezultat al acuzațiilor aduse de președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova, Alexandr Kalinin lui Igor Dodon. Kalinin  a declarat că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și partidul pe care îl susține, PSRM sunt finanțați din bani externi și este nevoia ca aceștia să fie excluși din cursa electorală.

"În contextul campaniei electorale pentru Parlamentul moldovean, s-au întețit atacurile unor politicieni împotriva Rusiei. În special, țara noastră este acuzată că a intervenit în procesul electoral, încercând să influențeze rezultatele votării", a declarat Maria Zaharova.

Amintim că astăzi, Kalinin a declarat că că Igor Dodon a primit 20 de milioane de dolari din Rusia pentru organizarea cu succes a campaniei electorale din data de 24 februarie. Totodată, acesta a menționat că Igor Dodon și Zinaida Greceanîi vor împărți cea mai mare parte a sumei pentru că o campanie electorală în Republica Moldova costă mult mai ieftin decât cred forțele care finanțează PSRM-ul.

"Autorii unor astfel de insinuări nu se complică nici măcar să aducă dovezi, acționând în conformitate cu schemele tradiționale al țărilor occidentale și Washingtonului ", a adăugat Maria Zaharova.

Președintele PRM Alexandr Kalinin a cerut Procuraturii Generale să se autosesizeze după această conferință de presă și să viziteze sediul PSRM pentru a verifica finanțarea acestora.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *