Timpul.md

Actualitate 20 Septembrie 2019 | 09:34

Kremlinul speriat de un simplu șaman? Pornit să-l „exorcizeze” pe Putin, acesta a fost răpit de mascați

 

În Buriatia, în noaptea de 19 septembrie, un grup de mascați l-a răpit pe șamanul yakut Alexander Gabișev, plecat spre Moscova pentru a-l ”exorciza” și alunga pe Putin de la Kremlin. Potrivit unui corespondent al Sibir.Realii, care a discutat cu unul dintre susținătorii șamanului, în cursul noptii, mai multe mașini au oprit la tabăra situată în apropierea satului Vydrino, la granița cu regiunea Irkutsk, unde se afla samanul si un grup de sustinatori. Din masini au descins mascați care au înconjurat cortul șamanului, l-au trantit la pamant, dupa care l-au dus într-o direcție necunoscută.

„Soseaua a fost blocată de mascati cu arme. Au înconjurat rapid tabăra noastră și cortul șamanului … Erau zeci de luptatori ai trupelor speciale”, a spus martorul răpirii.
Potrivit martorilor oculari, nu era clar cine realizeaza reținerea, niciunul dintre bărbații mascați nu s-a prezentat. Toți erau înarmați. În total, aproximativ patruzeci de oameni inarmat au sosit în tabără. De asemenea, ei au blocat drumul și, potrivit susținătorilor șamanului, au bruiat semnalul telefoniei mobile. Cei care au încercat să ceară explicații au fost trântiți cu fața la pamant. Mai mulți activiști ”guralivi” au fost reținuți.
Potrivit interlocutorului Sibir.Realii, reținerea a fost efectuată de serviciile de securitate. Znak.com afirma că samanul a fost arestat sub acuzatia de „organizarea unui grup extremist”.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus