Actualitate

La a 18-a aniversare, Armata Nationala promite sa devina o structura moderna

Miercuri, ministrul Aparari, Vitalie Vrabie, a sustinut o conferinta de presa cu prilejul celei de-a 18-a aniversari a Fortelor Armate ale R. Moldova. Potrivit acestuia, Armata Nationala este in faza decisiva de transformare intr-o structura capabila sa execute misiuni pe timp de pace si in situatii de criza, cu cheltuieli adecvate posibilitatilor statului, si a mentionat ca schimbarile care s-au produs vizeaza instruirea trupelor, modernizarea infrastructurii si inzestrarea cu echipament.

„Unul dintre obiectivele prioritare ale armatei consta in profesionalizarea resursei umane si transformarea Institutului Militar al Fortelor Armate „Alexandru cel Bun” in Academie Militara, a spus Vitalie Vrabie. El a constatat ca in anul curent numarul candidatilor la admitere in aceasta institutie s-a majorat cu 40% fata de 2008, iar calitatea contingentului de studenti este foarte inalta.

Printr-un ordin al ministrului Apararii, unui grup de ziaristi le-au fost inmanate cadouri de pret (cate un ceas de mana) si premii banesti, iar unor institutii mass-media – diplome de onoare. Cu o diploma a fost distinsa si redactia ziarului TIMPUL „pentru informarea opiniei publice si reflectarea obiectiva, veridica si echidistanta a evenimentelor desfasurate de Armata Nationala”. De asemenea, unor veterani ai armatei le-au fost inmanate distinctii militare. Evenimentul s-a incheiat cu inaugurarea galeriei de onoare a ofiterilor fruntasi ai Armatei Nationale si a unei expozitii de desene ale copiilor „Moldova pentru pace”, dupa care a avut loc o depunere de flori la busturile domnitorilor Moldovei. Decretul despre crearea Armatei Nationale a fost semnat de presedintele RM la 3 septembrie 1991, aceasta data fiind marcata in fiecare an ca Ziua profesionala a cadrelor militare nationale.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *