Sănătate

La ce afecţiuni eşti predispus toamna?

Organismul este construit în aşa manieră încât să se poată adapta la condiţiile meteorologice, însă chiar şi aşa anumite afecţiuni nu ţin cont de acest aspect şi reapar mai ales toamna. În general este vorba despre afecţiunile cronice ce în acest anotimp par a se agrava.

Reumatismul afectează mai ales persoanele vârstnice

Bine cunoscutele dureri articulare, de picioare sau de spate sunt doar unul dintre simptomele acestei afecţiuni ce se resimte din plin odată cu răcirea vremii.

Atât umezeala cât şi aerul mai rece din această perioadă sunt principalii factori care favorizează agravarea bolilor cronice.

Pentru a le evita pe cât posibil este necesar să ai un stil de viaţă sănătos pe tot parcursul anului, să eviţi alimentele sărate, să faci mişcare şi să consulţi un medic de specialitate.

Afecţiuni ale tenului

Una dintre cele mai des întâlnite probleme la nivelul tenului este acneea, boală inflamatorie ce se manifestă în momentul în care glandele sebacee ale pielii sunt infectate. Te poţi confrunta cu această problemă atunci când ai parte de schimbări bruşte de temperatură, o carenţă de vitamine, de minerale, o alimentaţie dezechilibrată şi nu faci suficientă mişcare.

Produsele de tip fast food sau prăjelile sau excesele alimentare se regăsesc printre factorii cauzanţi ai acestei neplăceri.

Mişcarea este doza ta de sănătate, profită din plin de ea şi bucură-te de beneficiile aduse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *