Timpul.md

Actualitate 15 August 2018 | 08:16

La ce riscuri te expui dacă lucrezi de 10 ani în aceeași companie

Tinerilor de astăzi li se pare normal să aibă mai multe joburi de-a lungul carierei și sunt deschiși oricând noilor oportunități. 

Nu putem spune același lucru și despre generațiile anterioare de angajați, care se agățau de un angajator pentru toată viața.

Sigur, stabilitatea este bună și toți angajatorii o apreciază, însă atunci când apare plafonarea, o schimbare este nu doar binevenită, ci și recomandată.

Dacă și tu te regăsești printre cei care lucrează la un job de peste 10 de ani, atunci trebuie să știi că astăzi este mai ușor ca niciodată să-ți găsești un loc de muncă, ai nevoie doar de o doză de curaj, scrie cariera.ejobs.ro.

Poți obține o creștere salarială!

La schimbarea companiei poți obține și o creștere salarială mai mare decât în interiorul firmei actuale sau, cel puțin, un pachet de beneficii extrasalariale mai consistent.

Vei putea evolua profesional!

Indiferent de cât timp lucrezi într-o companie, dacă simți că nu mai evoluezi sau nevoile tale nu sunt satisfăcute atât cât ți-ai fi dorit, atunci este timpul să-ți schimbi jobul. Mai exact, este bine să te angajezi pe o poziție în care poți învăța lucruri noi și care ți-ar perfecționa abilitățile.

Te vei adapta unor echipe noi și vei deveni mai flexibil

Piața muncii este într-o continuă schimbare și este greu de spus cum va arăta peste 5 sau 10 ani. De aceea, este important să te adaptezi noului mediu dominat de tehnologie, unor echipe cu nevoi și obiective diverse, dar și unui nou stil de lucru.

Cu toate acestea, încearcă să cântărești bine deciziile și să nu exagerezi cu schimbările, căci frecvența cu care ți-ai schimbat locul de muncă poate fi criticată de viitorii angajatori.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus