Chișinău

La mulţi ani, Chişinău!

Pentru securitatea tuturor, străzile capitalei sunt patrulate de peste două mii de poliţişti, iar în centrul capitalei au fost instalate, suplimentar, camere video moderne care supraveghează Piaţa Marii Adunări Naţionale şi parcul central. Numărul mare de poliţişti este determinat şi de faptul că seara, la Stadionul „Zimbru”, va avea loc concertul legendarei trupe „Scorpions”. În Piaţa Marii Adunări Naţionale este instalat un gard de protecţie. Cei care doresc să asiste la concertul de sărbătoare au acces în PMAN doar prin cele zece puncte de trecere. Toate persoanele sunt verificate ca să nu aibă arme de foc, obiecte contondente, băuturi alcoolice tari. În PMAN se consumă doar vin şi bere autohtonă. Este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice în sticle. Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt este blocat pentru mijloacele de transport.

Primăria capitalei a pregătit un grandios concert pentru Hramul Chişinăului, la care participă vedete ale muzicii din R. Moldova şi România.
La ora 8.30, la Catedrala „Naşterea Domnului” va începe Sfânta Liturghie, după care, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc ceremonia de deschidere solemnă a sărbătorii oraşului. Mesaje de felicitate vor adresa primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi membrii delegaţiilor din România, Suedia, Lituania, Ucraina şi alte ţări.

Pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt îşi vor expune producţia 63 de agenţi economici din toate sectoarele capitalei, iar în scuarul Catedralei „Naşterea Domnului” şi în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” vor fi vernisate expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte, floristică.

La ora 13.00, în Grădina Publică va avea loc omagierea persoanelor în etate, a elevilor şi studenţilor din municipiu cu merite deosebite în domeniul ştiinţei, medicinii, culturii şi sportului, menţionaţi cu bursa Primăriei municipiului Chişinău. Iar peste o oră, va fi dată în exploatare strada renovată Alba-Iulia.

Marele spectacol în PMAN va începe la 16.00 şi va dura opt ore. În acest an de hram vor fi alături de chişinăuieni interpreţii Cătălin Crişan, Dinu Iancu Sălăjanu, Irina Loghin, care va evolua împreună cu Orchestra „Lăutarii”. Seara va fi încheiată de Dan Bălan cu un recital excepţional după care vor fi lansate focurile de artificii.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *