Atitudini

La o cană cu vin

Iarna aceasta am fiert prima cană de vin odată cu prima zăpadă la propunerea unui prieten şi de atunci sunt fericită că am redescoperit gustul vinului fiert.

Dacă e să mă întrebaţi, vă zic clar că eu o iarnă perfectă fără o cană de vin fiert, o pungă de popcorn şi un bun prieten nu am de gând să îmi mai petrec. Măcar într-o seară servit sau măcar atunci când vă loveşte o răceală, pentru că da, vinul fiert – de preferat cel roşu – este antiseptic, scade febra şi grăbeşte vindecarea în caz de răceală. Decât să mă îndrept către sertarul cu puţinele pastile la care am voie să apelez, mai bine îmi încălzesc nişte vin roşu, îl servesc cât se poate de fierbinte şi mă bag sub plapumă. După acest ritual, adorm imediat, fără griji şi mă trezesc mult mai OK!

Trecând peste toate, în momentul de faţă şi cu ajutorul vinului fiert trec mai uşor peste frigul de afară şi îmi petrec serile lungi cu o carte bună în mână şi cu o cană de vin fiert în faţa. Puteţi încerca şi voi, „pentru două vorbe / la o cană cu vin”, funcţionează de minune!

(Timpul Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *