Actualitate

La Stampa: ”Oficial, Rusia este o dictatură”

După ce Alexei Navalnîi a fost condamnat marți la doi ani și opt luni într-un lagăr de muncă, presa europeană vede Rusia din ce în ce mai izolată. Apelurile la sancțiuni se înmulțesc.

”Oficial , Rusia este o dictatură”, notează La Stampa.

„Așa că nici să nu ne gândim să luăm în serios justiția rusă și procedurile sale. Rusia nu mai este o „democrație imperfectă” sau un „regim de tranziție”, cu alte cuvinte un regim hibrid cu care dialogul este încă posibil.

Este redusă la rangul de dictatură, căreia nu i se poate răspunde decât prin condamnare, cu cea mai mare fermitate, așa cum a subliniat Ursula von der Leyen și prin presiune" , scrie cotidianul italian.

În timp ce El País consideră că ”Occidentul trebuie să-și arate sprijinul într-un mod inteligent, fără a-l expune pe Navalnîi riscului de a fi văzut drept un prieten al Occidentului.

În plus, trebuie să strângem rândurile pentru a face mai eficientă presiunea asupra Kremlinului. Vizita la Moscova a șefului diplomației europene, Josep Borrell, este o bună oportunitate. Ar trebui să încerce să-l întâlnească pe adversarul condamnat. ” (Sursa. Eurotopics).

Pentru corespondentul Le Monde de la Moscova, „eșecul Kremlinului constă în faptul că a făcut să se vorbească permanent de cazul Navalnîi”.

”Afacerea Aleksei Navalnîi depășește cu mult soarta sa personală sau chiar telenovela destul de spectaculoasă a revenirii sale în țară. Ceea ce arată acest caz este schimbarea care are loc în vârful statului rus. Chiar și în lumina practicilor regimului Vladimir Putin, otrăvirea unui adversar este o escaladare uriașă. Cazul Navalnîi este probabil punctul de plecare pentru o spirală represivă aspră”.

https://www.rfi.ro/presa-internationala-130227-oficial-rusia-este-o-dictatura-plus-este-mario-draghi-solutia-potrivita 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *