Actualitate

Latifundiarul rosu

Averea prim-secretarului comunistilor creste ca pe drojdii. La finalul celui de-al doilea mandat de sef al statului, putem vorbi despre Voronin ca fiind latifundiarul nr. 1 al R. Moldova. De vreo doi ani, „cel mai harnic dintre moldoveni” (din bancurile deja celebre) s-a facut cu cateva sute de hectare de vie si isi construieste si o fabrica de vinuri la Budesti, mun. Chisinau.(Vedeti mai multe imagini in Galeria Foto)

Via este ingradita cu sarma ghimpata si o buna parte este pusa pe spaliere de lemn. Localnicii, dar si taranii din satele din jur, care muncesc la vie, spun ca terenul apartine lui Voronin, iar spalierele – stalpi de salcam, alesi unul ca unul, – au fost aduse din padurile lui Anatolie Popusoi, si el pe lista PCRM. Chiar daca terenurile apartin budestenilor, cei care le lucreaza provin din Cimiseni si Dubasarii Vechi, r-l Criuleni.

Iurie Vatamanu, inginerul cadastral al primariei, neaga faptul ca proprietar este mai-marele comunistilor. El zice ca lumea vorbeste astfel pentru ca l-a vazut pe Voronin la deschidere. Potrivit lui Vatamanu, terenurile ingradite cu sarma ghimpata, din stanga soselei care duce la Vadul lui Voda, apartin mai multor proprietari. „De fapt, proprietari sunt oamenii din sat. Ei arendeaza terenul pe 30 de ani de la tarani”, a spus inginerul cadastral. Desi a numit mai multe firme, functionarul de la primarie recunoaste ca intre ele exista relatii de rudenie. De exemplu, directorii celor mai mari firme – „Sauron SRL” (88,26 ha) si „Consti Max” SRL (81,73 ha) – sunt cumnati. Din acte rezulta ca ambele firme sunt moldo-americane.

Anterior presa a mai scris ca Voronin este proprietarul altor cateva sute de hectare de padure si de vita-de-vie, aflate langa Soseaua Balcani (fosta Poltava). Si in acest caz terenul cu vita-de-vie este inregistrat pe numele altor proprietari.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *