Timpul.md

Ultima oră 12 Octombrie 2018 | 16:23

Lider politic maghiar: Aroganța diplomaților de la Budapesta a reușit să învrăjbească autoritățile ucrainene

Fostul ministru al Finanțelor al Ungariei, președintele mișcării „Pentru Ungaria Modernă”, Lajos Bokros condamna comportamentul Ministerului de Externe al Ungariei în Ucraina, potrivit declaratiei sale postate pe Facebook.

Potrivit acestuia, declarațiile ministrului maghiar de externe că Kievul desfasoară o campanie de ură împotriva maghiarilor nu sunt adevărate, dimpotrivă, Budapesta este cea care a initiat o campanie de ură împotriva maghiarilor.

„Aroganța diplomației ungare a reușit să învrăjbească autoritățile ucrainene, dupa ce consulatul maghiar din Berehove a impartit buletine maghiare și i-a pus în secret pe cetățeni sa depuna jurământul fata de Ungaria. În acest fel, statul maghiar a încălcat grosolan legile ucrainene“ – a spus Bokros.

El a subliniat că nu susține interzicerea dublei cetățenii, totuși, trebuie respectate legile, asa cum autoritățile din Ungaria le respectă în cazul Slovaciei.

„Ce este cu acest dublu standard? În mod perfid facem servicii lui Putin prin declansarea de catre statul ungar a campaniei de ură împotriva unei țări slăbite din cauza agresiunii ruse. De ce nu încercați să încalcați legile Slovaciei?“ – a întrebat fostul ministru.

În același timp, el a spus ca diplomația maghiară este înșelătoare, ostentativă, perfida și necinstită.

„Diplomația ungară aduce prejudicii incredibile comunității maghiare din Transcarpatia, care scade rapid. În loc sa încerce să negocieze cu autoritățile ucrainene, ea aprinde focul urii. Nu ma indoiesc că rolul perdanților principali il vor juca ungurii din Transcarpatia ..“ – a spus Lajos Bokros.

Sursa: paginaderusia.ro
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus