Timpul.md

Actualitate 21 Octombrie 2019 | 15:06

Liderii UNIONIȘTI din R. Moldova sunt chemați la un CONGRES de către câștigătorul nr.3: „Suntem gata să facem un Congres pentru a FUZIONA într-un singur partid”

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, cheamă reprezentanții partidelor unioniste din R. Moldova, inclusiv pe liderii acestora, la un Congres al Unioniștilor, în cadrul căruia să fie puse bazele unei formațiuni politice puternice, care să obțină victorii în următoarele scrutine electorale. Chirtoacă a lansat apelul astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care a făcut totalurile alegerilor locale generale din 20 octombrie.

„La alegerile de ieri, cetățenii ne-au dat o șansă să construim o mișcare unionistă puternică în R. Moldova. Împreună cu ceilalți candidați, foști reprezentanți ai noștri, unioniștii au acumulat în Chișinău circa 20% din voturi. Suntem gata să facem la 1 decembrie un Congres al Unioniștilor, pentru a fuziona într-un singur partid. Facem oricând acest Congres, doar să fie voință, maturitate politică și cetățenească”, a declarat Chirtoacă.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că unioniștii ar trebui să-și coaguleze forțele în jurul său, mai ales că s-a clasat al treilea în topul preferințelor de vot în municipiul Chișinău.

„Facem congresul și fiecare poate să se bată pentru postul de prim-vicepreședinte, vicepreședinte al viitoarei formațiuni politice. Doar așa lucrurile se vor așeza la locul lor, exact cum s-a întâmplat la alegerile de ieri din Chișinău”, a conchis sursa citată.

https://www.ziarulnational.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus