Internațional

Liderul suprem al Iranului acuză SUA că ar fi cauza instabilităţii din Orientul Mijlociu

”SUA şi agenţii ei reprezintă sursele de instabilitate din Orientul Mijlociu. Cine a creat gruparea Stat Islamic? SUA susţin că luptă împotriva Stat Islamic, însă este o mare minciună”, a declarat Khamenei în cadrul unei întâlniri la care au participat oficiali iranieni de rang înalt.

Iranul a rupt relaţiile cu SUA imediat după revoluţia islamică din 1979, iar înverşunarea iranienilor împotriva SUA a fost cultivată încă de atunci.

Încă de la începerea Ramadanului, Khamenei a făcut o serie de declaraţii care au vizat SUA, în timp ce preşedintele american, Donald Trump, a vorbit şi el în termeni duri despre Iran încă de la preluarea mandatului, indicând că va anula încercările administaţiilor prezidenţiale anterioare de a reseta relaţiile cu Teheranul.

Iranul a acuzat SUA şi principalul său aliat regional, Arabia Saudită, că sprijină militanţii sunniţi radicali, inclusiv Stat Islamic, care au efectuat săptămâna trecută un dublu atentat la Teheran, ucigând 17 oameni.

Khamenei a afirmat în repetate rânduri că se opune intenţiei normalizare a relaţiilor cu SUA. ”Guvernul american se opune independenţei Iranului. Ei au o problemă cu existenţa Republicii Islamice Iran. Majoritatea neînţelegerilor pe care le avem cu americanii nu pot fi rezolvate. America este o ţară teroristă şi care susţine terorismul şi nu putem avea relaţii normale cu o astfel de ţară”, este de părere Khamenei.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *