Actualitate

Lidia Kulikovski, directoare a Bibliotecii municipale B. P. Hasdeu

Lidia Kulikovski este una dintre cele mai de vaza specialiste in biblioteconomie din R. Moldova, domeniu in care activeaza de 37 de ani. La 11 martie se implinesc doua decenii de cand se afla in fruntea Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu” din Chisinau.

S-a nascut pe 8 martie 1951, in satul Nicoreni, Drochia. Este autoare a zece volume (studii monografice, monografii bibliografice s.a.) si a circa 300 de articole de specialitate publicate in reviste, ziare si culegeri. Una dintre cele mai apreciate lucrari ale dumneaei este „Cartea, modul nostru de a dainui. Contributii la dezvoltarea domeniului biblioteconomic”, aparuta in 2006, la Editura „Reclama”. De asemenea, de mai multi ani, e directoarea publicatiei „BiblioPolis” – revista de biblioteconomie si stiinte ale informarii.

Un merit deosebit al doamnei Lidia Kulikovski il constituie faptul ca, avand sprijinul unor judete din Romania, a deschis noua biblioteci de carte romaneasca la Chisinau: „Transilvania”, „O. Ghibu”, „Ovidius”, „Targoviste”, „Targu-Mures”, „Alba-Iulia”, „Maramures”, „L. Rebreanu” si „Stefan cel Mare”. Gratie acestui proiect, colectiile Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu” s-au completat cu 700 de mii de volume, cartea in limba romana in Chisinau sporind astfel de la 8% la 68%. Totodata, ea a fondat mai multe biblioteci cu carte in limbile minoritatilor nationale.

Cu ocazia zilei de nastere, TIMPUL ii doreste multa sanatate, voie buna, noi impliniri si sa fie mereu ocrotita de lumina cartii. La multi ani, stimata, eleganta Doamna!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *