Timpul.md

Social 5 Mai 2020 | 14:36

Lovitură pentru Ceban / Microbuzele din Chișinău vor 10 LEI pentru o călătorie

 Microbuzele vor reveni pe linii, dar ținta este tariful de 10 lei pentru o călătorie. În condițiile restricțiilor impuse și controlului drastic privind numărului de pasageri transportați, proprietarii de microbuze nu au altceva de ales.

De luni, 4 mai, în Chișinău, transportul public a început să funcționeze ca de obicei, cu autobuze și troleibuze. Cu toate acestea, microbuzele nu au ieșit pe itinerare.

Majorității șoferilor de microbuze nu le convine să își înceapă lucrul. Chiar și atunci cînd au lucrat angajații bugetari, aproximativ 600 de microbuze sau 30 la sută din numărul total nu au ieșit la muncă, a declarat la un moment dat primarul capitalei.

Pe lîngă amenzi, problema este respectarea cerințelor de siguranță cu ajustarea tarifelor de transport. În aceste condiții, pentru a nu încărca microbuzele cu pasageri, lucrătorii din transporturi doresc să majoreze tariful pînă la 10 lei, deoarece, cel mai probabil, măsurile restrictive pentru transportul persoanelor nu doar vor fi prelungite, ci și reglementate. 

regional.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus