Timpul.md

Actualitate 6 August 2021 | 10:49

Mai multe localități din țară au rămas fără lumină în urma furtunii care a avut loc noaptea trecută

Mai multe localități din aproximativ 10 raioane din țară au rămas fără lumină în urma furtunii care a avut loc noaptea trecută.

Potrivit informației, cele mai afectate raioane sunt Cimișlia, Hâncești, Criuleni, Nisporeni, Telenești, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Comrat, Cahul și Leova, transmite Știri.md.

Potrivit furnizorului de energie electrică, precipitațiile abundente cu descărcări electrice și vântul puternic din noaptea și dimineața zilei de astăzi, 6 august, au provocat numeroase căderi de copaci și crengi peste liniile electrice aeriene, astfel, producând rupturi de conductoare și defecțiuni ale echipamentelor, ce au fost soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei către consumatorii deserviți.

Astfel, conform situației operative de la ora 09:00, energia electrică lipsește parțial sau în totalitate în 43 de localități. De asemenea, furtuna a pus în dificultate transporturile publice, inclusiv și mașinile, care circulau foarte greu din cauza furtunii și ploilor ambundente. Multe transporturi ajungeau cu întârziere.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus