Actualitate

Mai multe sensuri giratorii vor fi amenajate pe străzile capitalei

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că aceste sensuri giratorii vor fi aranjate pe o perioadă de probă, însă ulterior acestea vor fi instalate permanent. ”Acest lucru se face pentru a fluidiza traficul rutier pe acele străzi din municipiu, unde fluxul mașinilor este mare, mai cu seamă în orele de vîrf”, a afirmat Chirtoacă.

Potrivit șefului Direcției transport și căi de comunicații a primăriei, Igor Gamrețchi, lucrările de amplasare a sensurilor giratorii ”vor începe în luna martie, deoarece condițiile meteorologice sînt favorabile și vor fi înlocuite semafoarele din intersecții cu indicatoare”.

Printre propunerile de a instala un rond se găsesc străzile șoseaua Balcani, la intrare în localitatea Dumbrava, strada Ion Pelivan, intersecție cu Tudor Vladimirescu, strada Calea Orheiului, intersecție cu strada Studenților, bulevardul Constantin Negruzzi, intersecție cu strada Ciuflea, strada Ismail, intersecție cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, intrarea în localitatea Sîngera, strada Pușkin, intersecție cu strada Albișoara și strada Uzinelor, intersecție cu strada Voluntarilor.

În ultimii cîțiva ani, Primăria municipiului Chişinău a testat funcţionalitatea mai multor sensuri giratorii, instalate în intersecțiile din capitală, pentru a fluidiza traficul.

Tot la ședința operativă de astăzi a primăriei, șefa Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Svetlana Chifa, a anunțat că își dă demisia din cauza ”ultimelor evoluții și presiuni”, care au fost făcute asupra acesteia și a direcției, influențînd negativ asupra sănătății sale. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *