Actualitate

MAI va acorda o atentie sporita securitatii copiilor

„Inspectorii pentru problemele minorilor, sefii de sector, precum si politia rutiera au demarat campania de lichidare a neajunsurilor care ar putea trauma copiii in noul an scolar. Pana in prezent au fost inregistrate 174 de neajunsuri in scolile de pe teritoriul republicii. Timpul-limita pentru lichidarea acestora este 25 august 2009”. Declaratia apartine lui Dumitru Rusu, sef-adjunct al Directiei generale politie ordine publica, si a fost facuta ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Pentru a exclude posibilitatea producerii unor accidente la inceput de an scolar, Ministerul Afacerilor Interne anunta ca, la intai septembrie, in preajma fiecarei institutii de invatamant din tara se vor afla colaboratori ai organelor de politie. De asemenea, MAI face apel catre parinti ca acestia sa-si insoteasca copiii care merg pentru prima data la scoala si sa parcheze automobilele in locurile indicate, pentru a evita accidentele nedorite.
Gheorghe Botnariuc, sef de sectie in cadrul Directiei politiei rutiere, a spus ca in topul celor mai frecvente neajunsuri sunt lipsa marcajelor rutiere, ale indicatoarelor si parapetelor de langa scolile amplasate in preajma drumurilor centrale. De asemenea, in localitatile unde nu exista institutii de educatie generala, iar copiii sunt nevoiti sa invete in scolile din satele sau orasele invecinate, autocarele care vor transporta elevii vor fi verificate, pentru a respecta toate conditiile tehnice. Alte neajunsuri sesizate de MAI: scoli care nu sunt inzestrate cu utilaj antiincendiar; scoli cu spatii neingradite; scoli care au in preajma unitati comerciale amplasate la o distanta mai mica de 50 metri. La cele spuse, D. Rusu a adaugat ca organele de politie nu urmaresc pedepsirea scolilor care nu indeplinesc toate cerintele, ci lichidarea lacunelor ce pun in pericol securitatea copiilor.Rusu a mai anuntat ca, in acest an, in institutiile de invatamant va fi introdus un curs optional de educare a comportamentului elevilor in cadrul traficului rutier.

Irina Jurja,
stagiara la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *