Timpul.md

Politică 15 Iunie 2021 | 11:02

Maia Sandu a cerut Biroului Migrație și Azil să se facă dreptate în cazul George Simion / DOC

 

Președintele R. Moldova a remis Biroului de Migrație și Azil, dar și MAI solicitarea de a se face dreptate deputatului George Simion, care a primit interdicție din partea regimului Plahotniuc-Dodon de a intra în R. Moldova.

Amintim că în anul Centenarului, 2018, regimul Plahotniuc-Dodon l-a epulzat abuziv și fără temei din R. Moldova pe unionistul George Simion. Deși a încercat să-și găsească dreptate în instanța, sistemul tărăgănează cu rea voința examinarea pe fond a cauzei. 

Menționăm că, după scandalul expulzării, George Simion a fost ales deputat în Parlamentul României și este membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova. La 24 decembrie 2020, Maia Sandu, care are și cetățenie română, a devenit oficial Președintele R. Moldova și printre instituțiile pe care le are de facto sub control se află SIS-ul.

În iunie 2021, deputatul George Simion s-a adresat Președintelui R. Moldova cu o cerere privind retragerea actului administrativ care a dus la expulzare. Președinția a solicitat la rândul său de la Biroul de Migrație și Azil să facă dreptate în acest caz.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus