Timpul.md

Actualitate 8 Iunie 2021 | 13:06

Maia Sandu vrea învățământ bilingv în UTA Găgăuzia și Taraclia

Astfel, potrivit Președinției, un accent aparte va fi pus pe dezvoltarea învăţământului bilingv în regiunile populate de grupuri etnice , un potenţial mare în acest sens având Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia şi raionul Taraclia.

Maia Sandu nu a menționat dacă prin „învățământ biling” se referă la studierea în limba de stat, limba română și în limba minorității găgăuze/bulgare, sau despre studierea în limba rusă și limba minorității.

Amintim că marea majoritate a etnicilor găgăuzi, bulgari sau ucraineni din R. Moldova nu au acces la educație în limba lor și sunt în schimb rusificați prin învățământ, plătit din bugetul de la Chișinău.

„Am ţinut să subliniez că scopul meu ca Preşedinte este să consolidez societatea şi să unesc oamenii, asigurând un mediu în care fiecare cetăţean se simte în siguranţă, se simte respectat şi are oportunităţi egale de dezvoltare. Ca priorităţi, am subliniat că ne dorim să elaborăm mai multe programe – educaţionale, pentru tineri, jurnalistice -, care să-i motiveze pe cetăţenii noştri să înveţe mai multe unul despre altul”, a spus Maia Sandu.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus