Timpul.md

Sănătate 25 Februarie 2021 | 07:19

Majoritatea copiilor care suferă de boli au părinți în dificultate

Cel mai des suferă de boli copiii care au părinţi aflaţi în dificultate, arată datele studiului naţional privind situaţia copiilor aflaţi în dificultate şi a copiilor ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare.

Conform cercetării sociologice, peste 3% din copii care au părinţii implicaţi în procese migraţioniste suferă de boli cronice, iar alţi 2% de diverse dizabilităţi.

Potrivit psihologilor, bolile de care suferă minorii se acutizează pe fondul stărilor nervoase provocate de lipsa părinţilor.

Lucia Savca, directorul Centrului de Diagnostic şi Reabilitare "Armonie", a menţionat pentru Agenţie că de cele mai dese ori copiii care au părinţii plecaţi suferă de stări depresive, nervozitate, agresivitate. "Depinde de persoana care îngrijeşte de copil, dacă este tolerant, afectuos. Dacă mama este angajată legal, vine des acasă, telefonează în fiecare zi - copiii au mai puţine probleme emoţionale şi de conduită", a opinat Savca.

Promovarea unui mod echilibrat şi sănătos de viaţă este scopul Campaniei naţionale de comunicare şi sensibilizare a populaţiei cu sloganul "Spune Da pentru sănătatea ta!", ediţia 2013, finanţată de CNAM. 

Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus