Timpul.md

Actualitate 13 Mai 2021 | 13:14

MANIPULARE. Alianța DODONVOR inventează noi „teme” pentru a ascunde că sunt finanțați din „kulioace”. Ce spune actuala Constituție

 

Deși Parlamentul este dizolvat și nu deputații nu pot adopta legi organici, mai cu seamă de modificare a Constituției, astăzi deputații socialiști au anunțat că intenționează să înainteze un proiect de lege, care prevede indicarea expres în Legea Supremă că „familia tradițională în Republica Moldova este formată doar din bărbat și femeie” și nu din „persoane de același sex”.

Astfel, deputații PSRM propun modificarea Constituției pentru a interzice formarea familiilor din „parteneri de același sex”, iar părinții să fie „tată și mamă”, pentru a evita formula „părinte 1 și părinte 2”, așa cum este în cazul familiilor minorităților sexuale.

Amintim că liderii alianței DODONVOR, sunt implicați în zeci de scandaluri de corupție, iar recent a fost publicată o inregistrare video în care Igor Dodon cerșea „kulaioce” cu bani de la Plahotniuc pentru a-și finanța partidul.
 

Articolul 48 din Constituția R. Moldova

(1) Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.

(2) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

(3) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege.

(4) Copiii sînt obligaţi să aibă grijă de părinţi şi să le acorde ajutor.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus