Actualitate

Marian Lupu crede că dacă era vot uninominal, nu aveam criza politică

Liderul Partidului Democrat din Moldova este de părere, că dacă se ajunge la alegeri anticipate, pe motivul nealegerii Preşedintelui, întoarcerea comuniştilor în fruntea ţării nu mai este posibilă. El crede ca moldovenii vor dori să-şi păstreze ce-au recâştigat în ultimii ani, libertatea şi cursul spre dezvoltare modernă şi bunăstare, în condiţiile în care fosta guvernare s-a încheiat cu tortură şi deficit financiar, iar în ultimii ani se înregistrează o creştere a economiei.

Odată cu alegerea preşedintelui s-ar încheia tranziţia la o guvernare axată pe respectul faţă de drepturile cetăţenilor, iar Republica Moldova va da un semnal că are o putere democratică complet formată şi stabilă, cu care cancelariile lumii pot dezvolta proiecte de viitor, susţine în interviul său Marian Lupu. El aminteşte ca a renunţat să mai candideze, demonstrând ca pentru un om politic responsabil viaţa nu se termină dacă nu ajunge şef al statului şi ca cetăţenii nu-i iubesc pe cei care se ţin de funcţii cu preţul interesului public.

În ce priveşte PCRM, cele 3 voturi necesare alegerii preşedintelui nu pot veni de la ei, pentru că acest partid îşi doreşte aprofundarea haosului social-politic şi declanşarea alegerilor anticipate. Liderul democraţilor apreciază organizarea manifestărilor de protest ca pe un semn al agoniei politice şi nu ca pe o acţiune politică de perspectivă. Cred că PCRM se va dizolva curând în alte formaţiuni, aşa cum în istoria noastră s-a mai întâmplat cu alte partide fosilizate, declară Marian Lupu pentru Ziare.com, accentuând că PDM este exponentul principal al curentelor de centru-stanga în Republica Moldova.  

Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *