Externe

Marius Lazurca este noul ambasador al Romniei la Chisinau

Mihai Ghimpu i-a oferit agrementul lui Marius Lazurca pentru postul de ambasador al Romaniei la Chisinau. Conform protocolului diplomatic, Lazurca urmeaza sa inmaneze MAEIE al R. Moldova copiile scrisorilor oficiale de acreditare, iar originalul acestora – presedintelui interimar Mihai Ghimpu. Potrivit Serviciului de presa al Presedintiei, pana la vizita lui Traian Basescu la Chisinau, Marius Lazurca ar putea fi oficial ambasadorul Romaniei in R. Moldova.

Actualul ambasador al Romaniei la Sfantul Scaun, Marius Lazurca, a fost propus ambasador la Chisinau de catre autoritatile romane. Stirea este confirmata de Mediafax si NewsIn.
Teodor Baconschi a precizat ca Romania a solicitat agrementul partii moldovene pentru numirea in functia de ambasador la Chisinau a lui Marius Lazurca. Baconschi a adaugat ca este increzator intr-un raspuns favorabil al partii moldovene, transmite Mediafax.
Potrivit Serviciului de presa al MAEIE de la Chisinau, scrisoarea de acreditare a lui Marius Lazurca a fost transmisa joi autoritatilor R. Moldova.
Anterior, presedintele interimar Mihai Ghimpu a declarat ca ambasadorul Romaniei ar putea fi numit pana la sosirea lui Traian Basescu la Chisinau.
Marius Lazurca este cel mai tanar ambasador acreditat la Vatican. El vorbeste limbile franceza, engleza, italiana si latina. Lazurca are 38 de ani, este casatorit si are cinci copii.
Ultimul ambasador al Romaniei in Moldova, Filip Teodorescu, a fost declarat persona non-grata de catre fosta guvernare comunista, imediat dupa evenimentele din aprilie anul trecut. Ex-presedintele Vladimir Voronin a acuzat Romania de implicare in organizarea violentelor de la Chisinau. In primavara lui 2009, Mihnea Constantinescu a fost numit ambasador de catre Romania, dar nu a primit agrementul Chisinaului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *